zondag 20 mei 2018 | week 20
Home » fbpost » Kom in de kas trekt rond de 25.000 bezoekers

Kom in de kas trekt rond de 25.000 bezoekers

Kom in de kas trekt rond de 25.000 bezoekers

Berkel en Rodenrijs – Maandagochtend in alle vroegte werden de aanduidingsborden en vlaggen verzameld en herinnerden slechts de opgeruimde gezichten van de ophalers aan het schitterende Kom in de kas weekend wat hieraan vooraf was gegaan. Naar schatting rond de 25.000 bezoekers kwamen, verdeeld over zowel de zaterdag als de zondag – richting de A.H. Verweijweg om mee te genieten van hetgeen er groeide en bloeide onder glas.

Trees Borkus-Henskens
Zodra de laatste regendruppels zaterdagochtend verdwenen kwam de loop er goed in. Gelukkig gaven de meeste bezoekers gehoor aan de oproep om met de fiets te komen, maar ook het autoverkeer werd naar ruime parkeerplekken gedirigeerd. Bij de entree van de A.H. Verweijweg ontving iedereen een plattegrond met daarop de namen en nummers van de deelnemers die de deuren van de kassen wagenwijd open zetten en volop informatie verschaften. Zaterdag kwamen er al meer bezoekers dan in voorgaande jaren op die dag – naar schatting rond de 6000 – en op de zonnige zondag die volgde het drievoudige daarvan. Een schitterende veertigste editie dus van dit landelijke initiatief waar Berkel en Rodenrijs voor de vijfde keer bij aansloot.

Variatie

De bezoekers wandelden tussen elf en vijf uur over de weg en bezochten een achttiental adressen. Ze keken hun ogen uit tussen de tomaten, de bloemen, planten en paprika’s. Er waren smaaktesten, informatiestands over producten en materialen die alles te maken hadden met het werk in de kassen en ook een loonbedrijf was present waar kinderen met zand aan de slag konden. Er stonden dieren in een schuur, een treintje reed af en aan, huifkarren vervoerden bezoekers van en naar hun auto en voor kinderen waren onderweg leuke activiteiten georganiseerd tijdens de wandeling door het gebied. In tal van kassen konden tevens producten worden gekocht om thuis na te genieten van hetgeen men gezien en ervaren had.
Halverwege was een groot rustmoment opgebouwd; met een lang terras waarop het goed toeven was. Bovendien vlakbij de plek waar zondagmiddag tegen het einde van de dag de grote veiling gehouden ging worden van producten die dienst hadden gedaan als promotie.

Terugblik

De deelnemers aan het succesvolle weekend kijken terug op een mooie manifestatie waarbij zij veel van hun kennis konden delen en producten konden tonen. Opvallend was het grote aantal gezinnen dat een bezoekje bracht, maar ook de vele bezoekers die een fikse afstand moesten afleggen om op bezoek te gaan bij de tuinders van Berkel en Rodenrijs. Niet alleen de mensen uit de buurt vonden de Kom in de kas een feest; ook vanuit de hele regio kwam men naar de Berkelse kassen om te genieten.
Met als afsluiting de veiling die maar liefst € 1.500,- opbracht voor Kika; een mooie afsluiting van het festijn.

Check Also

Lezersactie Happen en Stappen: maak kans op gratis diner

Berkel en Rodenrijs - Win een 4-gangendiner inclusief vijf drankjes voor Happen en Stappen Berkel en Rodenrijs, ter waarde van € 59,50. Doe mee en geniet van dit luxe diner waarbij u tussendoor lekker wandelt in het gezellige centrum van Berkel. Iedereen kan meedoen aan deze actie, ook wanneer u zich al heeft aangemeld!