maandag 1 mei 2017 | week 18
Home » Nieuws » Mevrouw Maria Klara Leijgraaf-Ullersma maakt de eeuw vol
0085455_100-jarige_mevr_leijgraaf_30-3-34

Mevrouw Maria Klara Leijgraaf-Ullersma maakt de eeuw vol

Mevrouw Maria Klara Leijgraaf-Ullersma maakt de eeuw vol

Bleiswijk – Ze was het stralende middelpunt van haar eeuwfeest en genoot zienderogen van haar bezoek. Mevrouw Maria Klara (Riet) Leijgraaf-Ullersma vierde donderdag 30 maart haar 100ste verjaardag en ontving zowel haar familie als de burgemeester op haar kamer in De Tuinen waar zij nu twee jaar woont.

Trees Borkus-Henskens


De jarige is een geboren Rotterdamse. Haar wieg stond in de Jacob Catsstraat in een gezin met zes meisjes, waarvan zij de jongste was. Pa verdiende de kost als hofmeester bij de Rotterdamsche Lloyd. Als meisje werkte de eeuweling als verkoopster bij De Ster in de Hoogstraat tot zij in 1941 in het stadhuis van Hillegersberg trouwde met Cornelis Johannes Leijgraaf. Zij toonde haar trouwfoto met een “In een grijs mantelpakje. Op advies van mijn moeder, want dat kon ik daarna ook nog aan. Een witte bruidsjurk niet!”

Verhuisd

Na zowel aan de Bergweg als de Rodenrijselaan gewoond te hebben verhuisde het paar – het gezin was inmiddels uitgebreid met zowel een zoon als een dochter – in 1968 naar de Breitnerlaan in Bleiswijk waar haar echtgenoot elf jaar later overleed. Tot haar 96ste woonde mevrouw Leijgraaf zelfstandig tot ze vier jaar geleden naar Hergerborch in Berkel en Rodenrijs verhuisde en na sluiting van dit verzorgingshuis naar De Tuinen.
“Handwerken als borduren en haken heb ik erg veel gedaan, maar dat lukt nu niet meer,” aldus de jarige. Maar overdag luistert ze veel naar de radio en volgt graag al het nieuws op tv. Als verjaarsgeschenk bracht de familie daarom een grootbeeldscherm mee dat meteen werd aangesloten.
Zaterdag ging het met de hele familie – inmiddels uitgebreid met vier kleinkinderen en zes achterkleinkinderen – richting geboortestad Rotterdam waar het feest werd gevierd in brasserie Waalhaven. En ook nu weer met de pittige jarige als gezellig middelpunt van dit bijzondere feest.

Check Also

0086723_dsc01355_1

Virtual aanwezig in de dug-out

Bleiswijk - Als het aan Bleiswijker Wim Sangers ligt heeft iedereen binnen afzienbare tijd de mogelijkheid om live een sportwedstrijd thuis te volgen vanaf de bank. Wim, zelf fanatiek middenvelder bij het eerste van Soccer Boys, doet onderzoek naar het volgen van sportwedstrijden via de zogenaamde Virtual Reality (VR) bril. Wim is op dit moment bezig met afstuderen aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zijn master in Business Information management wil hij afsluiten met een onderzoek naar het gebruik van een VR bril.