zondag 20 mei 2018 | week 20
Home » Nieuws » Soccer Boys komt op tijd tot inkeer

Soccer Boys komt op tijd tot inkeer

DSO door werklust met 2-1 verslagen

Soccer Boys komt op tijd tot inkeer

Bleiswijk – Na een memorabele eerste helft wisten de voetballers van Soccer Boys zaterdag uiteindelijk toch de winst te pakken. Bijna buur DSO uit Zoetermeer dacht met een 0-1 voorsprong met de rust de wedstrijd in handen te hebben. Echter de tweede helft brak de beer los op sportpark Merenveld en liet de Bleiswijkse formatie zien hoe het wel moet met als resultaat de uiteindelijke 2-1 winst.

Rien Kuyvenhoven

Hoe armetierig het is gesteld met het Zoetermeerse voetbal is al jaren bekend. De wedstrijd tegen Soccer Boys was daar geen uitzondering op. Jaren achtereen werd er vanuit Zoetermeer meewarig gekeken naar de dorpsclubjes in onze regio. Echter het voetballen in Zoetermeer heeft de laatste jaren weinig of geen vooruitgang meer geboekt. Guus Haak (ex-Feyenoord) en politicus en advocaat Hilbrand Nawijn, beiden zaterdag eveneens op sportpark Merenveld aanwezig, hebben in het verleden geprobeerd DSO op de kaart te zetten. Als we het huidige elftal van de Zoetermeerders als maatstaf moeten nemen mogen er nog wel stappen gemaakt worden willen ze aanzien krijgen.
De eerste helft van de wedstrijd was niet om aan te zien. DSO had wel veldoverwicht, maar de mogelijkheden die zij in de beginfase kregen werden niet benut. Via een uitbraak schoot Dennis van der Berg op de lat. De speler zou halverwege de eerste helft wel voor een Zoetermeerse voorsprong zorgen toen de defensie van Soccer Boys op veel fronten stond te schutteren.
“Ik ben daar in de rust erg boos over geworden”, gaf Soccer Boys-trainer Robert Linthorst na afloop aan. “Zo’n bal moet je gewoon de zestien uit jagen. Wees nu eerlijk, voor de rest hebben zij geen kansen gehad die eerste helft. Onze organisatie stond goed, maar zo’n doelpunt mag gewoon niet vallen als iedereen goed zijn werk doet.”
En daar kon eigenlijk niemand iets tegenin brengen. De thuisclub gokte op de snelle uitval via Cor van Egmond en Wilmar Zeelenberg, waarbij eerstgenoemde via een duikeling nog op zoek ging naar een elfmetertrap waar arbiter Apperloo uit Leiderdorp geen gevolg aan gaf. Tevens kreeg Wilmar Zeelenberg nog een riante kans die door de Zoetermeerse doelman Leon Kleis met een goede redding beantwoord werd.

Wil om te winnen
Wat er in de rust gezegd is of wat voor inspirerende drank er in de Bleiswijkse kleedkamer geschonken werd, zal voor menigeen een raadsel blijven. Wat we wel weten is, dat de thuisclub in de tweede helft onherkenbaar was in vergelijking met het eerste bedrijf. De wil om te winnen straalde er vanaf. En weer bleek dat met de juiste instelling wedstrijden gewonnen kunnen worden ook al heeft je tegenstander een betere techniek en meer ervaren spelers in huis. Het werd eenrichtingsverkeer wat beloond werd met de gelijkmaker door Ferry Bross uit een pass vanuit de verdediging van Pascal de Ruyter.
Dezelfde speler zou ook een uitbraak forceren aan de linkerkant, waarna uit de goede voorzet Wilma Zeelenberg een kwartier voor tijd zelfs de uiteindelijk winnende treffer op het scorebord bracht. Hiermee werden werklust en inzet van de thuisclub beloond. Al moest doelman Mark Heintjes vlak voor tijd met een onnavolgbare redding de gelijkmaker van DSO voorkomen. Een redding die na afloop de vraag ‘werk jij in het circus’ zou opleveren. Zijn antwoord, ‘ik weet ook niet wat er gebeurde’, was dan ook niet verwonderlijk.
Vooral tevreden gezichten in het thuiskamp waar trainer Robert Linthorst glom van trots. “Iedere overwinning is dit seizoen zwaar bevochten, zo ook deze. Ik moet eerlijk zijn. Ook die eerste helft kregen wij de betere kansen. Maar we kwamen de tweede helft fantastisch de kleedkamer uit. Ik heb ze tijdens de rust ook voorgehouden volle bak te gaan, omdat we konden zien dat er tegen DSO wat te halen viel. We speelden hierna met overtuiging. Dat ik aan het einde wat ging wisselen moet gezien worden als een compliment voor Dion Zeelenberg en Ferry Bross. Die waren compleet leeg door het vele werk dat ze hadden verzet. Zo moeten we dat ook eens zien. Wisselen doe je niet alleen als spelers falen”, aldus de trainer.

Check Also

Burgeriniatief het labyrint bijna voltooid

Berkel en Rodenrijs - In 2017 werd een burgerinitiatief van Koos Zijlstra beloond door de gemeenteraad met een startsubsidie. Dit was de eerste stap naar de realisatie van zijn idee; de aanleg van een labyrint in het Annie M.G. Schmidtpark. Op zaterdag 26 mei zal het labyrint geopend worden. Maar hoe kwam het tot stand?