vrijdag 23 maart 2018 | week 12
Home » Advertorial » AHA, zo zit dat dus met fruitzuren…

AHA, zo zit dat dus met fruitzuren…

Fruitzuren, ook wel alpha hydroxy acids of simpelweg AHA’s genoemd, zijn niet meer weg te denken uit onze huidverbeteringsproducten. Al heel lang worden fruitzuren ingezet om een gladde, stralende huid te krijgen, rimpeltjes te verzachten, vochttekort, pigmentvlekjes en verslapping aan te pakken, kortom om een gezonde, jonge huid te voorschijn te halen.

Fruitzuren zijn zuren afkomstig van natuurlijke bronnen, zoals uit bepaalde soorten fruit. Maar ze worden ook gewonnen uit melk, rietsuiker en amandelen. De term is dus nogal verwarrend, vandaar dat vaak de scheikundige naam gebruikt wordt alpha hydroxy acids, alpha hydroxyzuren of AHA’s. Al deze zuren, gehaald uit fruit of niet, zijn qua scheikundige basisstructuur namelijk gelijk aan elkaar.

Peelend effect
Fruitzuren hebben een peelend effect. De huid bestaat uit ongeveer drie miljoen cellen en is het enige orgaan dat zich elke vier tot zes weken vernieuwd. Oude, dode huidcellen worden dagelijks afgestoten om plaats te maken voor nieuwe cellen. De meeste dode huidcellen verliezen we, maar er zijn er ook die achterblijven en aan elkaar blijven kleven. Het gevolg is een verdikte, onregelmatige bovenste huidlaag. Bij een opeenstapeling van dode huidcellen kan het licht niet goed gereflecteerd worden en oogt de huid dof. Ook poriën kunnen erdoor verstopt raken, wat kan resulteren in puistjes.

Om die verkleefde dode huidcellen los te weken kunnen fruitzuren worden ingezet. Wat deze zuren onder andere doen, is het “cement” tussen de dode huidcellen oplossen, zodat de huid ze alsnog kwijtraakt. Dat lukt echter alleen als de concentratie in een formule hoog genoeg is en het product de juiste PH waarde heeft, namelijk tussen de 3 en 5. De PH-waarde van de huid zelf (indien gezond) ligt tussen de 4.2 en 5.6.

Veilig thuis AHA peelen

De nieuwe technieken, innovatieve ingrediënten en plantenstamcellen met klinische testen, zorgen voor een veilige en huidvriendelijke manier voor peelen thuis. Indien mogelijk en wenselijk zou dit elke dag moeten gebeuren. Kies producten die de huid activeren zoals een peeling op basis van AHA en plantenstamcellen, zij zorgen voor een sterke, mooie, stevige en glanzende huid. Let ook altijd op het feit dat een product klinisch is getest. Waarom? Klinisch getest maakt waar wat het belooft.

Bron: Schoonheidssalon Sirène, salon voor huidverbetering en wel-being, tevens gespecialiseerd in fillers en botox, flebologie en laser schimmelnagels.

Op de website www.salonsirene.nl is een uitgebreidere versie van dit artikel te lezen.

 

 

 

Check Also

Sportplaatjes sparen bij Hoogvliet

Berkel en Rodenrijs – Op woensdag 21 maart start Hoogvliet met een spectaculaire nieuwe spaaractie …