dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » Algemeen » Ronde tafel steekt handen uit de mouwen in Hergerborch
Een zinvolle ‘Handen uit de mouwen-dag’ voor de Ronde Tafel 136.

Ronde tafel steekt handen uit de mouwen in Hergerborch

Berkel en Rodenrijs – Voormalig woonzorgcentrum De Hergerborch heeft de afgelopen weken een grondige make-over doorgemaakt. Nadat de kamers als eerste door vrijwilligers zijn schoongemaakt, was het zaterdag de beurt aan de mannen van de Ronde Tafel 136 om de woonverblijven voor asielgerechtigden in te richten en bewoonbaar te maken.

Al voor negen uur waren de vrijwilligers aanwezig voor een instructie met koffie. Het was de bedoeling dat zij in 40 kamers een bed, tafel + stoelen en een tweezitter zouden plaatsen. Het meubilair was geschonken door inwoners of aangeschaft via de kringloopwinkels.

Vol enthousiasme gingen de mannen aan de slag met het verdelen van de taken. Een aantal vulde de lift met het meubilair, anderen verdeelden het op de etages over de kamers en weer anderen zetten de bedden in elkaar. De handen gingen uit de mouwen, er werd een hoop gelachen, er werden bedden geruild en na de lunch, verzorgd door de projectleiders van 3B Wonen en de gemeente, was het werk snel gedaan. Eerder dan verwacht.

De Ronde Tafel stelde het team ter beschikking voor deze werkzaamheden tijdens de lancering van De Uitdaging, afgelopen juni. De Uitdaging koppelt maatschappelijke organisaties en ondernemers aan elkaar om vragen van de lokale organisaties met gesloten beurs te realiseren.

De Hergerborch voorziet tijdelijk in woonruimte. Begin september worden de 40 kamers in gebruik genomen door 40 asielgerechtigden.

Check Also

Therapie in Amerika kan leven van Martine flink veranderen

Bleiswijk - Toen Martine Timmerman zes jaar geleden op een doordeweekse dag naar haar werk ging kon ze niet vermoeden dat juist op die dag een zwarte periode in haar leven zou beginnen. Martine, op dat moment werkzaam in een instelling voor jongeren met ernstige gedragsproblemen, werd door één van de cliënten aangevallen en gewurgd. Ze kon loskomen maar viel daarbij zo hard met haar hoofd op de grond, dat ze nog dagelijks de gevolgen van die klap ondervindt.

Geef een reactie