dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » Sport » Sheila van den Bulk (ex-Berkel) in selectie van het Nederlands elftal
Sheila van den Bulk in het shirt van het Zweedse Djurgärdens.

Sheila van den Bulk (ex-Berkel) in selectie van het Nederlands elftal

Berkel en Rodenrijs – Bondscoach Arjan van der Laan van het Nederlands vrouwenelftal heeft  voor de oefenduels met Zuid-Afrika 25 speelsters opgeroepen. Ook voormalig speelster bij CVV Berkel Sheila van den Bulk is uitgenodigd.

De voetbalsters treffen de ploeg van Vera Pauw, de Nederlandse bondscoach van Zuid-Afrika, op 4 juni (besloten) en 7 juni (Waalwijk). Sheila van den Bulk, Inessa Kaagman, Lineth Beerensteyn en Myrthe Moorrees kunnen in één van deze twee wedstrijden hun debuut maken voor Oranje.

Sheila van den Bulk (27) speelde jaren lang in de jeugd van voetbalvereniging CVV Berkel. Ze maakte in 2007 de overstap van CVV Berkel naar ADO Den Haag om te gaan voetballen in de nieuw opgericht Eredivisie. In haar tweede seizoen werd ze samen met teamgenoot Jeanine van Dalen verkozen tot beste speelster door het magazine Vrouw & Voetbal. In seizoen 2011/12 werd ze landskampioen met de club en won ze ook de beker. Ook in 2012/2013 won zij met ADO Den Haag de Nederlandse Beker, in deze wedstrijd scoorde zij de winnende penalty in de penaltyreeks. Na dit seizoen heeft zij tot december 2013 gespeeld voor de Noorse club IL Sandviken. Met die club is zij gedegradeerd uit de Toppserien. Na een transfer in januari 2014 kwam de middenveldster uit voor Kolbotn IL dat uitkomt in de Noorse Toppserien. Na een goed seizoen speelde de Nederlandse ook in 2015 voor Kolbotn IL. Onlangs is ze overstapte naar de Zweedse competitie om daar te gaan spelen voor Djurgårdens IF FF. Met uiteindelijk nu de uitverkiezing in de Oranjeselectie.

 

Check Also

Jennifer Tromp richt zich op nationaal korfbalteam en brugklassers

Bergschenhoek - Jennifer Tromp (40) is naast afdelingshoofd van de brugklas op Melanchthon Bergschenhoek ook assistent bondscoach van het Nederlands Korfbalteam. Met Oranje werd ze in oktober 2018 in Friesland Europees Kampioen. Tromp is naast haar werk in Bergschenhoek dus medeverantwoordelijk voor de beste korfballers van Europa. En dat bevalt haar ontzettend goed.

Geef een reactie