woensdag 18 juli 2018 | week 29
Home » Algemeen » ‘Het leven is een sprookje’
De cheques worden uitgereikt.

‘Het leven is een sprookje’

Lansingerland – De leden van de Ronde Tafel 136 zijn er weer in geslaagd; een schitterend feest te organiseren voor het goede doel. Ditmaal stond het feest helemaal in het teken van ‘het leven is een sprookje’ en dat bleek niet tegen dovemansoren gezegd. Kabouters, Sneeuwwitjes, tovenaars, prinsen en prinsessen, maar ook stiefmoeders en Assepoesters kwamen zaterdagavond 19 maart naar de Vermeulenhal van TOGB om daar met elkaar een onvergetelijke feest te vieren.

Trees Borkus-Henskens

Bezoekers van de jaarlijkse kermis op de parkeerplaats van sportpark Het Hoge Land wreven zich af en toe in de ogen om er zeker van te zijn over hetgeen ze langs zagen lopen of fietsen; de fraaiste en vreemdste uitdossingen passeerden op weg naar het Ronde Tafel Benefietfeest.

Vorig jaar werd hiermee maar liefst € 32.000,- opgehaald. Met het gesponsorde bedrag konden toen de jeugdfestivals van de drie kernen Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk worden verrast, alsook de drie Oranjeverenigingen in Lansingerland, de Najaarstrucktoer en de Voedselbank Rotterdam.

Goede doelen
“Uiteraard wilden wij dit succes herhalen en dat is gelukt!” aldus Ronde Tafelman Robbert van Atten die – net als alle andere Tafelleden herkenbaar aan de koningskleding die zij allemaal die avond droegen – de cheques rond tienen mocht uitreiken aan vertegenwoordigers van de goede doelen.

De eerste cheque van € 10.000,- werd uitgereikt aan twee vertegenwoordigers van Scoutinggroep De Argonauten. Het geld zal een welkome bijdrage gaan leveren aan het opknappen van het schip van de jongste scoutingleden dat ligt afgemeerd in De Rotte ter hoogte van Bergschenhoek. Het moet een grote onderhoudsbeurt ondergaan en daarvoor uit het water getild worden.

De tweede cheque werd in ontvangst genomen door twee vrijwilligers van de 3B Bus Lansingerland. De vraag naar de bus is zo groot dat in korte tijd een derde bus aangeschaft kan worden, mede dankzij de grote gift van deze avond.

De derde cheque bleek een verrassing. Om die in ontvangst te nemen kwam niet alleen een afvaardiging van de Stichting Bont het podium op, maar tevens een afgevaardigde van de NSGK (Nederlandse Stichting Gehandicapte Kind). Stichting BONT maakt werken, logeren en beleven onder begeleiding mogelijk voor jongeren met een ernstige tot matige verstandelijke beperking. Het unieke aan BONT is dat de begeleiding en organisatie volledig bestaat uit studenten en young professionals, waardoor voor de jongeren en begeleiders een wederkerige relatie ontstaat. De royale uitvalsbasis van de activiteiten en begeleiding van Stichting BONT is het op 10 maart geopende eigen Clubhuis. In het clubhuis bevindt zich een grote leerkeuken, gezellige woonkamers, logeerkamers en een ‘chill-en snoezelruimte’. Het bedrag van € 10.000,- werd verdubbeld door de NSGH.

Muziek

Na het officiële deel kon de muziek weer aan. Voor die avond betekende dat genieten met de band Grooveline, maar ook genieten van elkaar, elkaars leuke en soms heel verrassende outfit en van de gezelligheid.
 

Check Also

Gespot!

Gespot! Lansingerland – Op 24 juni had Robert Smit het geluk dat deze zwaluwtjes gevoerd …