maandag 1 mei 2017 | week 18
Home » Algemeen » Jong schildertalent toont eigen werk
Beril met enkele van haar schilderijen.
Beril met enkele van haar schilderijen.

Jong schildertalent toont eigen werk

Bergschenhoek – Drie jaar geleden vestigde de 31-jarige Beril Sirmacek zich in Bergschenhoek. In het dagelijkse leven werkt zij als scientist, maar haar grote hobby is schilderen.

Trees Borkus-Henskens

“Ik schilder al vanaf mijn jeugd en dat is altijd zo gebleven,” vertelt ze. In haar hele huis staan werken die ze maakte: van acryl en voor een belangrijk deel vrouwen of landschappen.

“Schilderen is mijn grootste hobby en de verf gaat altijd mee. Schilderen ontspant en als het even kan pak ik elke dag de penseel ter hand om iets op doek te zetten.”

Inspiratie

Vanaf het moment dat ze in Nederland kwam wonen begon Beril landschappen te schilderen.

“Zodra ik ergens een Hollands landschap zie wil ik het schilderen; schitterend met die uitgestrektheid, de rust en het mooie samenspel van lucht en land. Daarnaast schilder is al jaren vrouwen. Allemaal met de ogen gesloten, naar binnen gekeerd. Daarmee aangevend dat de schoonheid niet alleen van buiten, maar ook van binnen zit. Zo te schilderen maakt het leven leuk en afwisselend.”

Eerder reeds exposeerde Beril in Den Haag.

“Ik laat mijn werk graag aan zo veel mogelijk mensen zien; ik wil de mensen ervoor interesseren en het tonen. Hier in de regio heb ik nog niet geëxposeerd, maar als ik zover ben ga ik op pad voor een goede locatie.”

Het werk van Beril kan bekeken worden op haar site www.berilsirmacek.com.

 

 

Check Also

0086579_hugo_borst_99

18e golftoernooi Vrienden RRR

Bergschenhoek - Vrienden van centrum voor Reuma en Revalidatie Rotterdam (voorheen het Reuma verpleeghuis) organiseerde woensdag 12 april het inmiddels alom bekende golftoernooi voor relaties op en rond golfbaan De Hooge Rotterdamsche te Bergschenhoek. Het programma van het inmiddels voor het 18de achtereenvolgende jaar georganiseerde evenement bestond uit zowel een golftoernooi als een clinic, waarna de dag werd afgesloten met een loterij en een diner.