zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » Sport » Bleiswijkers weer koploper

Bleiswijkers weer koploper

Moerkapelle – Door zelf met 2-0 te winnen bij Moerkapelle heeft Soccer Boys in de vierdeklasse B de koppositie overgenomen van TAVV. De Bleiswijkse elf van trainer Jon van Staa kwam bij de bijna buur geen moment in gevaar. Treffers van Andreas Schorel en Jan van Egmond brachten Soccer Boys in de riante positie voor een eventueel kampioenschap en promotie.

Natuurlijk was iedereen bij de Bleiswijkse voetbalclub na afloop benieuwd naar de andere uitslagen. De verrichtingen van TAVV, Berkel en Linschoten worden nauwlettend in de gaten gehouden. Soccer Boys-trainer Jon van Staa nam de voor de Bleiswijkse club gunstige uitslagen met vreugde maar nog meer voor kennisgeving aan. Toch kon hij niet nalaten te zeggen dat dit niet de minst slechte middag voor zijn ploeg was.
“Maar”, zo stelde de trainer uit De Meern die volgend seizoen niet meer verder gaat bij Soccer Boys, “we zullen het allemaal zelf moeten doen de komende wedstrijden. Al staan we nu terecht bovenaan, het is zaak om zelf al je wedstrijden te blijven winnen. Dat is het belangrijkste. Is er dan verlies voor andere ploegen die meestrijden voor de promotie dan is dit meegenomen.” De realiteit straalt er wat dat betreft vanaf bij Van Staa, die zegt voor volgend seizoen nog geen nieuwe club te hebben.

Krachtsverschil
Van Staa zag zijn elftal tegen Moerkapelle bijna negentig minuten lang domineren en de tegenstander zijn wil opleggen. En als we het aantal doelkansen bij elkaar optellen was de 2-0 voor de Bleiswijkers eigenlijk slechts een schamele afspiegeling van het ware krachtsverschil tussen beide ploegen. Natuurlijk was de inzet van de ploeg uit Moerkapelle meestal hartverwarmend en kreeg de thuisclub ook kleine mogelijkheden. Zelfs nog een keer bij een 0-1 stand was er de kans op de gelijkmaker. Maar wie de teams aan het werk zag, moet toch tot de conclusie gekomen zijn dat de stand op de ranglijst niet liegt. Met andere woorden, Soccer Boys mag meedoen om de bovenste plaatsen en Moerkapelle heeft misschien het geluk dat andere ploegen (Siveo en Perkouw) nog minder zijn deze voetbaljaargang. Al mocht de thuisclub zich beroepen op de beste mogelijkheid na het eerste fluitsignaal van de uitstekende arbiter Otto (21 jaar!) uit Barendrecht. Tom Dedel beging een fout door een heel onzuivere pass over de breedte van het veld te geven, die hierna door Jarno van Dorp in het zijnet werd geschoten. Het zou min of meer de enige mogelijkheid zijn van de thuisclub in de eerste vijfenveertig minuten. De overijverige Jesper van de Bosch nam zijn ploeg op sleeptouw. Bijgestaan door Jan van Egmond en vooral ook Andreas Schorel werd in het vervolg veel druk uitgeoefend op het doel van Moerkapelle waar doelman Matthew Dubbis nogal eens in actie moest komen. Van den Bosch werd stevig aangepakt, maar liet zien uit het goede voetbalhout te zijn gesneden al had hij veel moeite met het enthousiaste spel van de tegenstander van deze middag, waarbij af en toe fors werd uitgehaald.

Voorsprong
Echter, de verdiende voorsprong voor Soccer Boys kwam na een half uur wedstrijd tot stand toen een voorzet van Jan van Egmond door Jesper van de Bosche keurig werd teruggebracht voor het doel waar Andreas Schorel enkel nog zijn hoofd tegen de bal hoefde te drukken voor de 0-1. Jan van Egmond zou even voor rust nog een niet te missen kans krijgen bij een voorzet van Andreas Schorel, maar joeg het speeltuig hoog over. De dadendrang van de Bleiswijkers werd de tweede helft tot ergernis van Jon van Staa soms te ver doorgevoerd met overmoedigheid wat hem nogal eens noopte zijn verdediging op hun nummer te zetten, omdat iedereen het idee kreeg dat de eigen aanvallers te kort schoten. “Ze moesten gewoon in de discipline blijven voetballen”, zou Van Staa zijn zienswijze verklaren. “We moesten ze vooral niet de kans geven mee te doen. De organisatie was op dat moment belangrijk en voor het zelfde geld krijg je toch een tegentreffer achter je oren.”
De houtgreep die door Soccer Boys bij Moerkapelle werd toegepast ging steeds meer zijn vruchten afwerpen. Niet alleen kwam de Bleiswijkse ploeg door middel van Jan van Egmond uit een voorzet van Ibrahim Miskoukouh op 2-0 voorsprong, ook de rest van de mogelijkheden waren zeker goed voor meer treffers voor de gasten, die nog een inzet van Jan van Egmond van de doellijn zagen gehaald. Damiaan Vijverberg schoot nog een keer op de voeten van doelman Dubbis en Jan van Egmond zag in de slotfase van de wedstrijd goede kansen die door de sluitpost van Moerkapelle onschadelijk werden gemaakt.
Moerkapelle tegen Soccer Boys was een wedstrijd, waarbij de gasten niet noemenswaardig in problemen zijn gekomen en zij alle kans houden in deze toch merkwaardige competitie, waarin de uitslagen niet te voorspellen zijn. Of met de woorden Van Staa te spreken: “We zullen gewoon onze wedstrijden moeten winnen. En alles wat daarbij in ons voordeel gebeurt, is gewoon meegenomen.”

Rien Kuyvenhoven

Check Also

Atletiek Trainingslopen Marathon Rotterdam

Bleiswijk – De Kieviten organiseert een drietal trainingslopen voor de Rotterdam Marathon op 7 april. …