maandag 10 december 2018 | week 50
Home » Sport » NK voor C1 van Weidevogels

NK voor C1 van Weidevogels

Rottetoernooi Weidevogels toont klasse
Bleiswijk – Twee Pinksterdag werd voor de 33ste keer het VZM Uitzendbureau Rottetoernooi gehouden op en rond de velden van korfbalvereniging Weidevogels te Bleiswijk. Met in totaal 110 teams die deelnamen aan de wedstrijden. De toernooicommissie, bestaande uit Bonetta Eindhoven en Tom van der Poel, slaagde er ook dit jaar in er een soepel verlopen toernooi van te maken. Ze kregen het zelfs voor elkaar de ‘oranjecode’ van het slechte weer om te leiden en zo het heel toernooi met goed weer te voltooien.

Trees Borkus-Henskens

De teams werden bij aankomst ingedeeld in poules: van A tot en met F naar speelsterkte. Van hele kleine dribbelaartjes die met z’n allen achter de bal aan renden en graag wilden scoren tot de hoogste teams die eveneens graag zagen dat de bal de korf in ging, maar dit met samenspel en spelinzicht probeerden te realiseren.
Ze werden allemaal uitstekend in hun spel begeleid door een hele rij scheidsrechters en bovendien in de gaten gehouden door leden van de EHBO, maar die hoefden gelukkig slechts een enkele keer in actie te komen.

Na een dag van spelen en zweten werd het aan het einde van de dag nog eens extra spannend toen in poule A Korbis het in de finalepartij moest opnemen tegen thuisclub Weidevogels. De punten vielen over en weer, maar Korbis bleek schotvaster en pakte de eerste plek met 7-4. Weidevogels moest genoegen nemen met een tweede plek. Weidevogels 2 wist de eerste plek in poule 2 veilig te stellen, evenals Weidevogels B1 in hun poule. Ook C1 werd winnaar van de poule. Dit team wacht het komend weekend al een nieuwe uitdaging als het deelneemt aan de NK. In de poules C2, D2 en F2 waren het eveneens Weidevogels die de eerste plek bezetten. Voor alle eerste en tweede plaatsen waren er fraaie bekers. Als dank voor hun sportieve inzet werden alle scheidsrechters aan het einde van de dag bedankt met een plantje en een zak vol Bleiswijkse gezonde producten.

Jubilaris in beeld
Drijvende kracht achter het toernooi is Tom van de Poel; de man die dit jaar alweer voor de 25ste keer het toernooi (mede) organiseerde. Tom werd in 1989 gevraagd door een driemans organisatie om de standenverwerking te automatiseren en is sindsdien verknocht aan het Rottetoernooi. “Ik speel zelf al vanaf mijn negende. Ik ging mee met mijn zusjes die toen al lid waren van de korfbalvereniging en ook ik kreeg de smaak van korfbal al snel te pakken. Na een tijdje in het eerste meegedraaid te hebben ben ik nu nog steeds met veel plezier actief in het vierde van Weidevogels. Het leuke aan onze vereniging is het feit dat het allemaal nog zo lekker dorps is hier. Het sociale aspect speelt een belangrijke rol en soms lijkt het net één grote familie!” De nieuwe voorzitter Ronald Vos zette Tom tijdens het toernooi in het zonnetje. Hij ontving daarbij een fraai aandenken aan dit jubileum.

Check Also

T-Dancers hiphoppen er op los

T-Dancers hiphoppen er op los Bergschenhoek – Na maanden van hard trainen mochten de selectiegroepen …

Geef een reactie