zondag 18 november 2018 | week 46
Home » Nieuws » Intocht Sint Nicolaas in Berkel Centrum

Intocht Sint Nicolaas in Berkel Centrum

Berkel en Rodenrijs – De kinderhartjes gaan weer sneller kloppen, want zaterdag 18 november zal Sint Nicolaas voet op Nederlandse bodem zetten. Dezelfde dag nog brengt hij, vergezeld van zijn Pieten, een bezoek aan Berkel en Rodenrijs.Om 12.00 uur begint het feest al op het grote plein in het centrum van het dorp. Er zijn spelletjes en discopieten en de tv-intocht van Sint Nicolaas in Middelburg is op een groot scherm te volgen.
’s Middags zal de Sint in een koets, gevolgd door muziekpieten van Helicon in een brandweerauto, om 13.00 uur vertrekken vanaf het industrieterrein Rodenrijs. De koets rijdt via de Anjerdreef en de Rozenoord waar hij aan het eind van de straat even stopt om de kindertjes een handje te geven en misschien zelfs van wat snoepgoed te voorzien.
Na deze korte stop rijdt het gezelschap verder via de Anjerdreef, de Rodenrijseweg naar de Herenstraat. Naar verwachting zal de Sint om 14.00 uur het podium in de Kerkstraat betreden. Uiteraard zal hij welkom worden geheten door burgemeester M.E.B. de Goeij-Smulders.
Sint Nicolaas zal tot vier uur door het winkelcentrum van Berkel en Rodenrijs wandelen, zodat de kleintjes gelegenheid hebben hem te begroeten.

Check Also

TOGB maakt einde aan ongeslagen status RKDEO

Nootdorp - Zes wedstrijden en achttien punten. TOGB was gewaarschuwd voor tegenstander RKDEO uit Nootdorp. Een kick start van de Berkelse formatie met twee doelpunten die voor de schoonheidsprijs in aanmerking kwamen, stonden aan de basis van de dik verdiende overwinning voor de ploeg van TOGB-trainer Ronald Ermes, 0-2. Hij gaf na afloop een pluim aan zijn spelers. "Ze hebben het strijdplan goed uitgevoerd."