zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » Sport » Turnen

Turnen

Goede start Turncompetitie
Berkel en Rodenrijs – Op zaterdag 3 februari ging de turncompetitie (nivo 11 tot 13) voor de meisjes van Omnisport 2B van start. Na enkele weken hard getraind te hebben op de oefeningen van nivo 13 konden de elf meiden de resultaten laten zien.En met succes; al op de eerste dag haalde in de categorie Pupil 1 Marlies Haitsma de derde plaats. Denise v.d. Bulk werd vijfde en Kim de Kleijnen zesde. Voor zowel Denise als Kim blijft er uitzicht op een ereplek, omdat de onderlinge verschillen zeer klein bleken te zijn.
In de categorie Pupil 2 werd ook een succes behaald, Emma Peters werd tot haar grote verrassing ook derde. Joline Rodenburg werd nipt vierde op slechts een tiende punt, zij houdt dus ook zeker uitzicht op een ereplek. In deze categorie werd Puck v.d. Meijde zesde, Rosemarijn Graafland zevende, Lisanne van Muiswinkel negende, de overige meisjes eindigden iets meer in de achterhoede, Joyce v.d. Heiden werd 17e, Sigrid Boksma 19e en Chiara Mantegazza 20ste.
De turncompetitie gaat over drie wedstrijden, waarvan de beste twee resultaten tellen voor het eindklassement. De volgende wedstrijd is op zaterdag 17 maart, wederom in sporthal De Ackers te Bergschenhoek.

Regiokampioenschappen
Bergschenhoek – De selectie turnmeisjes van DOTO waren present bij de regiokampioenschappen Zuid-Holland-Zuid. Deze werden het derde en vierde weekend van januari gehouden in het Topsportcentrum Rotterdam. Maar liefst 15 turnsters hebben zich geplaatst voor de volgende ronde op 3 en 4 maart in Capelle a/d IJssel:
Instap level 9 Sophie van Zijl 11de, Instap level 10 Lisanne Giebel 4de, Daisy Lammers 8ste,
Pupil I level 8 Fleur Bubbert 13de, Pupil I level 9 Romy v.d. Tak 4de, Pupil II level 7 Gaby Kunst 6e, Lucky van Ginneken 9e, Rosa v.d.Gaag 10e, Pupil II level 8 Anne de Jong 3e,
Jeugd level 7 Kim Jeschke 12e, Junior level 5 Marlijn van Veen 7e, Amanda Tettero 8e, Junior level 6 Jessica Boer 5e, Kirsten Drost 15e, Senior level 4 Debbie Overdevest 3e plaats.

Check Also

Atletiek Trainingslopen Marathon Rotterdam

Bleiswijk – De Kieviten organiseert een drietal trainingslopen voor de Rotterdam Marathon op 7 april. …