maandag 1 mei 2017 | week 18
Home » tweetpost

tweetpost

Deze categorie wordt gebruikt door RedaFact om aan te sturen of het artikel richting Twitter moet worden geexporteerd!

Tweede editie CF-Run komt eraan

0086482_img-20161002-wa0046

Lansingerland - Na het succes van afgelopen jaar heeft team Ren voor Ben, onder leiding van Wouter van Leeuwen en Hilbert Krijtenburg, ervoor gekozen om de CF-Run nogmaals te organiseren. De run zal dit jaar plaatsvinden op 29 en 30 september.

Lees meer

Studenten organiseren hulpverlenersevenement voor de Brandwonden Stichting

0086800_img0968

Lansingerland - Vijf studenten van de opleiding Mediamanagement op het Grafisch Lyceum Rotterdam organiseren zaterdag 29 april van 10.30 tot 15.00 uur een ‘Pop-up’ hulpverlenersevenement voor de Brandwonden Stichting. Bij het bedrijventerrein Oudeland in Berkel en Rodenrijs (grasveld tegenover McDonald's Berkel) zullen hulpverleners van de politie, ambulancepersoneel en de brandweer verschillende demonstraties geven en zal het publiek informatie krijgen over het werk van de hulpverleners en het voorkomen van ongelukken.

Lees meer

Gratis getrainde hulp Thuisadministratie Humanitas

0086877_0086073fotothuisadministratiehumlb01088

Gratis getrainde hulp Thuisadministratie Humanitas Lansingerland – Inwoners van Lansingerland kunnen gebruik maken van de gratis hulpverlening van Humanitas Thuisadministratie. Zij bieden kosteloos tijdelijk de helpende hand om de financiën op orde te krijgen. Leeftijd of achtergrond speelt geen rol. Iedereen kan een beroep doen op de gemotiveerde, betrouwbare en goed getrainde vrijwilligers, die op basis van gelijkwaardigheid helpen naar …

Lees meer

Koningsdagactiviteiten flitsend van start

0087047_kondag_roofvogelshow_23-4-56


Berkel en Rodenrijs - In Berkel en Rodenrijs werd dit jaar voor de eerste keer gekozen voor een tweedeling in de viering van Koningsdag. Om alle activiteiten die in het centrum plaats kunnen vinden daar op donderdag te concentreren werden de jaarlijkse activiteiten van de Westersingel verplaatst naar zondag 23 april en als locatie werd gekozen voor het evenemententerrein in het Annie M.G. Schmidtpark nabij het zwembad.

Lees meer

Provincie Zuid-Holland houdt weer geld over

Lansingerland - De provincie Zuid-Holland heeft op de begroting 2016, net als in voorgaande jaren, fors overgehouden, namelijk € 35 miljoen! Hoewel het college van gedeputeerden vooraf beloofden een sluitende begroting te maken, was er vorig jaar toch weer een overschot. Feitelijk had dat nog hoger kunnen uitvallen als men aan het eind van het jaar geen extra uitgaven voor een bedrag van € 11,5 miljoen had gedaan. Als belangrijkste reden voor het overschot op de begroting wordt de veel te lage inschatting van de inkomsten aangegeven. Maar er werd ook beduidend minder uitgegeven aan bereikbaarheid en natuurbeheer.

Lees meer

Parkeerboetes

0087000_verboden-hier-te-parkeren

Lansingerland - Het is jarenlang niet voorgekomen dat bewoners een parkeerboete kregen als hun auto fout geparkeerd stond in de woonwijk. Het is dan ook propvol met auto’s in de meeste woonwijken die gebouwd zijn in een tijd dat de meeste huishoudens één of zelfs geen auto hadden. Die oude wijken gaan de komende jaren op de schop, dus het zal nog wel even duren tot het aantal parkeerplaatsen uitgebreid kan worden. Het is aan de politiek om te besluiten of dat ook daadwerkelijk gebeuren zal. "Die is daarvoor afhankelijk van input van de bewoners, de mensen die zij vertegenwoordigen", zegt burgemeester Pieter van de Stadt. "Fout parkeren kan beboet worden en als je het daarmee niet eens bent, ga je naar de Officier van Justitie of zo nodig de rechter." Dat deed briefschrijver Henk van Randwijk en met succes. De boete werd kwijtgescholden door het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

Lees meer