zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » fbpost

fbpost

Deze categorie wordt gebruikt door RedaFact om aan te sturen of het artikel richting Facebook moet worden geexporteerd!

Uniek concert Kozakkenkoor en Klezmerband in O.L. Vrouw Geboortekerk

Berkel en Rodenrijs – We hebben inmiddels kennis kunnen maken met de vernieuwde O.L. Vrouw Geboortekerk aan de Noordeindseweg. De Programmeergroep Cultuur aan het Lint wil de kerk, plus zalen als Willem Huygensz en ’t Koetshuys, intensief gaan gebruiken. Ze heeft nu voor 2019 een programma samengesteld om de vingers bij af te likken. Zondag 17 februari bijten het Alphens …

Lees meer

Vrijwillige brandweer zet jubilarissen in de schijnwerpers

Berkel en Rodenrijs - Tijdens de jaarlijkse Jubilarissenavond van personeelsvereniging Lansingerbrand die ditmaal op vrijdagavond 1 februari werd gehouden in de brandweerkazerne aan de Berkelse Poort, werden de jubilarissen van de vrijwillige brandweer van het Berkelse korps in het zonnetje gezet.

Lees meer

Getuigenoproep

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van 29 op 30 januari is er ingebroken in een groot aantal auto’s op de Diamant, Agaat en de Saffier in Berkel en Rodenrijs. Hierbij is een aantal airbags weggenomen. De politie is dringend op zoek naar getuigen die in die nacht iets verdachts hebben gezien of gehoord. Ook is de politie op …

Lees meer

Literaire lunch met Jan Terlouw

Lansingerland - Van 31 januari tot en met 6 februari is het de Week van de Poëzie, ditmaal is het thema ‘Vrijheid’. Bibliotheek Oostland organiseert deze unieke week in Lansingerland samen met Oostlandse dichters en is opgebouwd uit drie activiteiten.

Lees meer

Wolfert goes to Ghana

Bergschenhoek - Van 27 maart tot 7 april gaan twintig leerlingen en drie leraren van het Wolfert Lyceum in Lansingerland naar Ghana. De leerlingen zullen met eigen ogen zien hoe hun leeftijdsgenoten daar opgroeien, hoe zij naar school gaan en ze gaan zelfs lesgeven op een school. Dit jaar ondersteunen zij ook het onderwijstraject ‘Back to school’, dit project zet zich in voor tienermoeders in de gemeente Agona Nsaba.

Lees meer

Getuigschrift en een bronzen medaille voor twee Berkelse helden

Lansingerland - Samen met hun gezinnen kwamen Arjan Hanemaayer en Marcus Hinrichs vrijdagochtend 18 januari naar het gemeentehuis van Lansingerland. Op uitnodiging van burgemeester Pieter van de Stadt die de inwoners van Berkel en Rodenrijs hartelijk ontving. Het waren dan ook geen ‘gewone’ Berkelaren; de beide mannen opereerden als helden toen ze op 16 september een automobiliste uit haar auto bevrijdden die in het water langs de Klapwijkseweg terecht was gekomen.

Lees meer