zondag 21 oktober 2018 | week 42
Home » fbpost

fbpost

Deze categorie wordt gebruikt door RedaFact om aan te sturen of het artikel richting Facebook moet worden geexporteerd!

Ontmoeten, Stimuleren en Aanpakken (1)

Lansingerland - Onlangs presenteerde de gemeente Lansingerland een nieuw coalitieakkoord. De portefeuilles zijn verdeeld onder de burgemeester en wethouders. Wij hebben de portefeuillehouders over hun onderwerpen bevraagd. De komende weken kunt u in De Heraut de interviews lezen. In deze eerste aflevering laten we burgemeester Pieter van de Stadt aan het woord.

Lees meer

Oranje Comité Berkel en Rodenrijs voorzien van vers bloed

Berkel en Rodenrijs - Het Oranje Comité Berkel en Rodenrijs begon tien jaar geleden vanuit het niets op verzoek van toenmalig burgemeester Ewald van Vliet aan de klus om weer een echte Koninginnedag voor het dorp te organiseren. Begonnen met een tiental leden, nu het dubbele, mogen we stellen dat Koningsdag de Berkelse bevolking een volwaardig programma biedt. Vier mensen van het eerste uur hebben onlangs na tien jaar het stokje overgedragen aan vier nieuwe gezichten.

Lees meer

Hittestress, wateroverlast en drie regentonnen

Hittestress, wateroverlast en drie regentonnen Lansingerland – In het nieuws is regelmatig te zien dat het klimaat verandert. Bijna iedereen vraagt zich af wat klimaatverandering voor de eigen leefomgeving betekent en welke maatregelen men moet nemen om de gevolgen te beperken. Zestig tot zeventig procent van de bebouwde kom is privéterrein en dus niet van de gemeente. Om wateroverlast, en …

Lees meer

Veteranendag werd een dag van (h)erkenning en ontspanning

Lansingerland - Dat de gemeente haar veteranen en hun families koestert en ze graag een dag in het zonnetje wilde zetten werd vrijdagmiddag 5 oktober overduidelijk. Jong en oud genoot tijdens de veteranendag niet alleen van een warm welkom, maar tevens van een gevarieerd aanbod aan activiteiten in en rond het gemeentehuis.

Lees meer

Vriendschap krijgt gezicht in kinderverhalenbundel van Oostland Literair

Lansingerland - Ooit wel eens van de ziekte van Cupido gehoord? Of van een geheimzinnige parelprins als redder in nood? Van een vlinder die verstoppertje met de wind kan spelen? Een draak die bang is van zijn spiegelbeeld? In de kinderverhalenbundel 'Vriendschap, kom erbij', het thema van de Kinderboekenweek 2018, staan 18 verschillende verhalen over vriendschap.

Lees meer