donderdag 20 september 2018 | week 38
Home » Algemeen

Algemeen

Autisme Info Centrum

Regio/Delft – Heb jij autisme of heeft iemand in jouw omgeving autisme? En wil je verhalen uitwisselen of heb jij vragen over autisme? Je bent welkom op de koffieochtenden van het Autisme Info Centrum (AIC). Op de eerste vrijdag van de maand (10.00-11.30 uur) is er een filmochtend. Elke derde vrijdag van de maand (10.00-12.00 uur) is er een koffie-ochtend …

Lees meer

Lansingerland ontvangt al haar veteranen

Lansingerland - Ook dit jaar weer ontvangt Lansingerland al haar veteranen die zich hebben aangemeld voor de jaarlijkse veteranendag; dit jaar op vrijdag 5 oktober in het gemeentehuis. Deze dag staat helemaal in het teken van erkenning en waardering van Lansingerlandse veteranen en hun naasten. Het contact en de verbondenheid met andere veteranen zijn daarbij eveneens van groot belang. De gemeente biedt de mogelijkheid om andere veteranen van alle leeftijden te ontmoeten en ervaringen en herinneringen met elkaar te delen. Veteranen uit Lansingerland die niet staan ingeschreven bij het veteranen instituut hebben geen persoonlijke uitnodiging ontvangen, maar zijn eveneens welkom. De Heraut sprak met veteraan Arie Hulst die vertelt over zijn diensttijd in Nederlands Nieuwe Guinea.

Lees meer

Koor The Sprinter Singers weer van start

Regio - Het koor The Sprinter Singers gaat de komende maanden weer aan de slag voor twee kerstconcerten op zaterdag 15 december. Het is een koor waarbij iedereen met enige zangervaring aan kan deelnemen. Het koor bestaat dit jaar 40 jaar en zingt voornamelijk gospelliederen, muziek met een boodschap, muziek waar je vrolijk van wordt.

Lees meer

MS collecteweek: collectanten gezocht!

Regio – Van 19 tot en met 24 november organiseert het Nationaal MS Fonds de landelijke huis-aan-huiscollecte om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte multiple sclerose (MS). MS is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS en jaarlijks krijgen 800 mensen de diagnose. De eerste ziekteverschijnselen openbaren zich meestal …

Lees meer

Lansinger Energie Markt

Lansingerland - Op donderdagavond 27 september organiseren Nieuwe Lansinger Stroom en de gemeente de tweede editie van de Lansinger Energie Markt. Wethouder Albert Abee en voorzitter Nieuwe Lansinger Stroom Menno van der Woude openen samen deze markt.

Lees meer

Kunst- en Atelierroute Lansingerland uitgebreid met drie nieuwe deelnemers

Lansingerland - De jaarlijkse Kunst- en Atelierroute Lansingerland wordt op zaterdag 6 en zondag 7 oktober voor de 24e keer gehouden. Tussen 11.00 en 18.00 uur kunnen belangstellenden kennismaken met het werk van beeldend kunstenaars uit Lansingerland en enkele gastexposanten. Schilderkunst, beeldhouwwerk, keramiek, fotografie en grafiek zijn vertegenwoordigd.

Lees meer