zondag 19 november 2017 | week 46
Home » Algemeen

Algemeen

WereldLichtjesDag ook in Lansingerland

Lansingerland - Elke tweede zondag in december wordt wereldwijd WereldLichtjesDag gehouden, ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Dit jaar zal dit voor het eerst ook in Lansingerland plaatsvinden.

Lees meer

Home-Start zoekt vrijwilligers

Lansingerland – Home-Start is een wereldwijd programma waarbij vrijwilligers die zelf opvoed-ervaring hebben, wekelijks een gezin bezoeken dat tijdelijk een steuntje in de rug kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan ziekte bij één van de ouders, een vluchtelinggezin, een gezin waarin kinderen zijn met ADHD; de vrijwilliger geeft, door een luisterend oor, praktische hulp en advies, tijd en aandacht aan een …

Lees meer

Najaarsexpositie Atelier/Artotheek Overdevest feestelijk geopend

Berkel en Rodenrijs - Vijf beeldend kunstenaars exposeren van tot en met 26 november in Atelier/Artotheek Overdevest in Berkel en Rodenrijs: Daniëlle Benschop, Rien Kraayenbos, Piet van der Burg, StanHill en Arno Overdevest. Met uitzondering van de gastheer tevens allemaal lid van de Kunsttoer.

Lees meer

Met een longziekte sta je niet alleen

Regio – Longpatiënten hebben baat bij de begeleiding van een arts of een verpleegkundige. Daarnaast is lotgenotencontact minstens zo waardevol. Men leert van andermans ervaringen. Longpunt Rotterdam-Noord biedt een ontmoetingsplek, het Longfonds (voorheen Astma Fonds) organiseert dit voor longpatiënten en hun omgeving. Het thema van de bijeenkomst is ‘Wat hebben voeding en beweging met elkaar te maken’. Fysiotherapeut Wim van …

Lees meer

Buurtbijeenkomst vraagt om de juiste aandacht

Op het veldje tegenover gebouw De Klaver aan de Noorderparklaan in Bergschenhoek verscheen zaterdagmiddag 11 november een grote witte tent. Een ‘wees welkom’ tent voor alle buurtbewoners in Boterdorp Zuid-West, want zij waren het waarom die tent werd opgezet en bemand.

Lees meer