maandag 23 oktober 2017 | week 43
Home » Algemeen

Algemeen

Kledingactie De Ark voor Oude Noorden

Berkel en Rodenrijs – Dit najaar organiseert de diaconie van de Gereformeerde Kerk van Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek De Ark weer een kledingactie voor het Wijkpastoraat Het Oude Noorden in Rotterdam. Naast kleding kunnen ook linnengoed, speelgoed en schoenen worden ingeleverd. Deze kleding en andere spullen zijn vaak nog goed bruikbaar voor die mensen in Rotterdam die leven op …

Lees meer

Lansingerland Energie Markt biedt praktische besparingstips

Samenwerking tussen Nieuwe Lansinger Stroom en gemeente Lansingerland Lansingerland Energie Markt biedt praktische besparingstips Lansingerland – Dat energie besparen een belangrijke stap is om bij te dragen aan een duurzaam Lansingerland dringt tot steeds meer mensen door. Dat het ook een snelle manier is om geld te besparen weet nog niet iedereen. Het is op dit moment de meest rendabele …

Lees meer

Bloemenbuurt richt buurtvereniging op

Lansingerland - De Bloemenbuurt in Rodenrijs heeft zo’n 370 huizen en er wonen misschien wel meer dan 1000 personen in deze wijk die eind jaren ’60 - begin ’70 werd gebouwd. Er staan huur- en koopwoningen in het goedkopere segment. In het kader van buurtgericht werken heeft de gemeente bewoners benaderd met de vraag om een buurtvereniging op te richten en zo de samenhang in de woonwijk te vergroten. We spraken met enkele initiatiefnemers.

Lees meer

“We startten met vijftig 55-plussers en dat zijn er nu ruim honderd”

Bleiswijk - Vijfentwintig jaar geleden bestond er reeds een bridgevereniging in Bleiswijk, maar vanwege onenigheid of er nu wel of niet mocht worden gerookt tijdens de bridge, besloot een aantal leden die voor niet roken kozen, een eigen bridgeclub op te richten onder de passende naam Sans Fumee. "Eigenlijk schrijf je Fumee met één e, maar daar werd niet zo nauw naar gekeken", vertelt een van de oprichters, Jan Plag. Een voorlopig onderkomen werd gevonden in 't Zeeltje. Lachend: "Daar stonden toen rieten stoelen en na elke bridge stond het profiel van de zitting in je zitvlak".

Lees meer

Optreden De Kast in de Dorpskerk

Berkel en Rodenrijs - Op maandag 18 december organiseert de stichting Vrienden van de Dorpskerk voor de negende keer het jaarlijkse Christmas & Friends Kerstconcert bij kaarslicht in de zowel binnen als buiten stijlvol versierde Dorpskerk. De Vrienden hebben ervoor gekozen bezoekers een nieuw en verrassend kerstprogramma te bieden. Dit keer treedt de bekendste popband van het noorden, De Kast, op en zij werken samen met de superieure harpiste en zangeres Iris Kroes. Dat wordt muzikaal genieten.

Lees meer

Senioren kunnen hun rijstijl laten testen

Lansingerland - Veel mensen maken zich zorgen over het rijgedrag van hun ouders. Dit blijkt uit een groot verkeersonderzoek van Een Vandaag onder 25.000 mensen, waaronder 3.000 mensen met ouders van 75 jaar of ouder. Volgens de helft (52%) van de familieleden gaan hun ouders naarmate ze ouder worden steeds minder veilig rijden.

Lees meer