vrijdag 23 maart 2018 | week 12
Home » Politiek

Politiek

Ondertekening convenant Vroeg Erop Af

Lansingerland - Op maandag 12 maart, aan het begin van 'de week van het geld', ondertekenden drie partijen het convenant ‘Vroeg Erop Af’, dat erop gericht is door vroegsignalering financiële problemen die kunnen leiden tot huurachterstand te voorkomen. Als daar niet tijdig op wordt ingespeeld, dreigen schulden op schulden te stapelen en inwoners steeds verder in de problemen te komen, tot huisuitzetting onvermijdelijk is.

Lees meer

Kunst, cultuur en levendige dorpskernen

Lansingerland - Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs willen hun dorpse karakter behouden. Dorpskernen die aantrekkelijk zijn in hun winkel- en horeca-aanbod waar de bewoners graag komen en als het even kan voor meer dan alleen hun dagelijks boodschappen.

Lees meer

Samen werken aan een duurzame wijk

Berkel en Rodenrijs - Woensdag 14 maart wandelden ruim zeventig bewoners van de Vogelbuurt in Berkel en Rodenrijs in twee ronden door hun wijk. Tijdens deze Plus voor de wijk-wandeling lichtten bewoners hun initiatieven toe die tijdens het Inspiratiecafé Duurzame Vogelbuurt zijn ontstaan.

Lees meer

VVD deelt Victor Veilig uit

VVD deelt Victor Veilig uit Lansingerland – De VVD Lansingerland heeft in samenwerking met Intertoys Berkel en Rodenrijs een actie gehouden waarbij inwoners van de drie dorpen een Victor Veilig pop konden winnen voor hun straat, buurt of wijk. De pop is bedoeld om automobilisten te waarschuwen voor spelende kinderen. De winnende straten zijn geworden: de Warmoezerij in Berkel en …

Lees meer

Lansingerland betreurt extra vluchten in de zomer

Wethouder Simon Fortuyn van Lansingerland betreurt het besluit van Rotterdam The Hague Airport (RTHA) om 1124 vluchten die deze winter gepland stonden en niet zijn uitgevoerd, nu in de zomermaanden te plannen. "Dat geeft veel extra overlast en daar zitten onze inwoners niet op te wachten," zegt Fortuyn.

Lees meer

Plotselinge eensgezindheid bij politieke partijen

Lansingerland - De huurdersvereniging organiseerde op maandag 5 maart jl. een Woondebat waaraan alle plaatselijke politieke partijen deelnamen. Gastsprekers waren Prof. dr. Peter J. Boelhouwer, hoogleraar Housing Systems aan de TU Delft, en Frans Weterings, directeur 3B Wonen. Hoewel verschillende moties om de hoeveelheid sociale huurwoningen in Lansingerland drastisch te verhogen het afgelopen jaar strandden, was er nu plotselinge eensgezindheid wat betreft het voornemen er álles aan te doen om 20% sociale huurwoningen te bereiken. Niets wonderlijker dan het gedrag van politieke partijen in verkiezingstijd; sommigen noemen dat ‘draaien’.

Lees meer