donderdag 22 juni 2017 | week 25
Home » Politiek

Politiek

Nachtelijke overlast met een ingetikt ruitje als de bekende druppel

Berkel en Rodenrijs - Op een vrijdagavond komen de heer Van Elderen en zijn vrouw terug van de voetbalwedstrijd van Oranje tegen Luxemburg in De Kuip. Bij het naderen van hun woning , vlak boven het poolcentrum voelen ze steevast iets van spanning. Staat er een groep jongeren voor hun voordeur? Kunnen ze gewoon naar binnen? Moeten ze aan de jongeren die daar op de stoep rondhangen vragen of ze er even door mogen? Het valt mee, ze kunnen gewoon naar binnen en gaan naar bed.

Lees meer

Astrid Oosenbrug gaat voor duovoorzitterschap PvdA

Astrid Oosenbrug gaat voor duovoorzitterschap PvdA Berkel en Rodenrijs – Vorige week hebben Astrid Oosenbrug uit Berkel en Rodenrijs en Gerard Oosterwijk (woonachtig in Brussel) aangegeven samen voorzitter van de PvdA te willen worden. De voorzittersverkiezing is pas na de zomer, maar daar is bewust niet op gewacht. Het doel is om vanaf nu zoveel mogelijk PvdA-afdelingen te bezoeken en …

Lees meer

Aanleg tweede ring fietspad in recreatiegebied de Rottemeren

Lansingerland - Vermeende overlast door (groepen) wielrenners in recreatiegebied de Rottemeren houdt de gemoederen bezig. Wethouder Jeroen Heuvelink kwam er op terug in de raadsvergadering van donderdagavond 15 juni. Hij stuurde een memo aan de raadsleden waarin hij vertelde over de aanleg van een tweede ring fietspad, waardoor de verschillende groepen fietsers uit elkaar gehouden kunnen worden. En het gaat niet alleen om de wielrenners, zo werd duidelijk.

Lees meer

Vervanging verlichting sportclubs door LED licht

Lansingerland - In het kader van duurzaam Lansingerland vervangt de gemeente de huidige verlichting in de accommodaties van de sportverenigingen door LED verlichting. De vervanging van de verlichting komt voor rekening van de gemeente. De geldbesparing komt ten goede aan de verenigingen.

Lees meer

Resultaten invoering van de Participatiewet worden zichtbaar

Lansingerland - De gemeente heeft minutieus in beeld gebracht wat de omvang is van het aantal inwoners dat per 30 mei jl. een bijstandsuitkering ontvangt, hoe die populatie opgebouwd is en welke mogelijkheden er zijn om inwoners doelgericht volgens de opzet van de Participatiewet weer aan de slag te krijgen.

Lees meer