zondag 21 oktober 2018 | week 42
Home » Politiek

Politiek

Ontmoeten, Stimuleren en Aanpakken (1)

Lansingerland - Onlangs presenteerde de gemeente Lansingerland een nieuw coalitieakkoord. De portefeuilles zijn verdeeld onder de burgemeester en wethouders. Wij hebben de portefeuillehouders over hun onderwerpen bevraagd. De komende weken kunt u in De Heraut de interviews lezen. In deze eerste aflevering laten we burgemeester Pieter van de Stadt aan het woord.

Lees meer

Landelijk congres Buurttoezicht levert concrete resultaten op

Lansingerland - Rond de honderd belangstellenden brachten vanuit het hele land zaterdag 13 oktober een bezoek aan het eerste landelijke congres ‘De toekomst van buurtpreventie initiatieven’ dat in de Week van de Veiligheid werd georganiseerd in het gemeentehuis van Lansingerland.

Lees meer

Eerste landelijk congres buurttoezicht strijkt neer in Lansingerland

Lansingerland - Het gemeentehuis in Bergschenhoek is zaterdag 13 oktober de locatie waar voor de eerste keer een landelijk congres wordt georganiseerd over buurttoezicht. Het idee een dergelijk congres te organiseren leefde al langer bij Karel Neelis, de man die buurttoezicht in Lansingerland jaren geleden oprichtte. Als thema is gekozen voor ‘De toekomst van buurtpreventie initiatieven’.

Lees meer

Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Weg en Land

Lansingerland- De Vereniging Parkmanagement Weg en Land verzoekt de gemeente medewerking te verlenen aan het invoeren van een bedrijveninvesteringszone (BIZ) Weg en Land) Een BIZ is een wettelijk instrument waarmee alle ondernemers gezamenlijk meebetalen aan de kwaliteit van hun omgeving.

Lees meer

Ontwikkeling locatie De Snip

Lansingerland - Herontwikkeling van de locatie waarop De Snip staat moet bijdragen aan de verlevendiging van de Dorpsstraat in Bleiswijk. Slechts één marktpartij heeft een plan voor de locatie uitgewerkt. Commissie Samenleving steunde de intentieverklaring van het college om tot verdere uitwerking van de plannen te komen.

Lees meer

“Geen hangplek in onze woonomgeving!”

Lansingerland - Bij de aanwijzing van een eerste reeks hangplekken voor jongeren is de locatie naast jongerencentrum The Point aan het einde van de Groeneweg in Bergschenhoek duidelijk slecht gevallen bij bewoners. Ze zijn de jarenlange overlast meer dan zat en voelen zich door bestuurlijk overleg aan het lijntje gehouden. Reden om ter plaatse te horen wat de stand van zaken is. We spraken boze, verontruste en wanhopige bewoners, die niet met hun naam in de krant willen.

Lees meer