woensdag 28 juni 2017 | week 26
Home » Nieuws

Nieuws

Thomas Jansen meervoudig Nederlands kampioen

Berkel en Rodenrijs - Tijdens het Nederlandse Kampioenschap zwemmen voor Junioren en Jeugd op lang bad van donderdag 15 tot en met zondag 18 juni behaalde Berkelaar Thomas Jansen in Eindhoven negen medailles met acht starts en werd hij Nederlands kampioen op de 200 vlinderslag, 200 rugslag en 1500 vrije slag. Op de laatste afstand verbrak hij een kampioenschapsrecord van Pieter van den Hoogenband. Op de 5 km vrije slag verbrak hij een nationaal record.

Lees meer

Hoeksenaar Han Altewischer beleeft unieke dag in Den Haag

Bergschenhoek/Den Haag - Han Altewischer (82) beleefde zaterdag 24 juni de dag van zijn leven. De Hoeksenaar was persoonlijk present bij de bijeenkomst in de Ridderzaal, georganiseerd op de Nederlandse Veteranendag, maar ook kreeg hij een speciale uitnodiging om even daarvoor op de koffie te komen bij demissionair minister-president Mark Rutte en minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert.

Lees meer

Ambassadeurs zetten de schouders er onder

Lansingerland - De twintigste editie van de Ride for the Roses komt voor de eerste keer naar Lansingerland; als feestelijk hoogtepunt van het 10-jarig bestaan van de gemeente. De Ride for the Roses zal op zondag 3 september verreden worden met als start en finish de Klappolder in Bleiswijk. Voor het zover is, zet De Heraut de spots op de mensen die hun medewerking verlenen aan het welslagen van de grote wielerdag waarop 10.000 belangstellenden worden verwacht om de 25, de 50 of de 100 kilometer te gaan fietsen voor het goede doel: KWF Kankerbestrijding.

Lees meer

Een koel roseetje op een erg warm kleedje

Bergschenhoek - De veronderstelling 'hoe meer roseetjes, hoe gezelliger het wordt' ging zondagmiddag 18 juni niet op tijdens het buitenconcert 'Met een roseetje op een kleedje', dat Concordia voor het derde seizoen gaf in de Leeuwenkuil. Te veel alcohol bij een buitentemperatuur van 34 graden kan zelfs funest zijn en dat hadden de meeste bezoekers wel begrepen. Afgewisseld met een glas water of een koel ijsje in de schaduw was het wel uit te houden.

Lees meer

Ko Eradus zegt CBS Boterdorp in Bergschenhoek vaarwel

Bergschenhoek - Na ruim veertig jaar met veel plezier werkzaam te zijn geweest in het onderwijs neemt meester Ko Eradus (65) afscheid van school, collega’s en leerlingen. CBS Boterdorp zal het verder zonder de man moeten doen die 43 jaar geleden neerstreek in Bergschenhoek, heel veel leerlingen een klas verder hielp en zich graag inzette voor de ICT in de school. Hij gaat met pensioen.

Lees meer