zaterdag 22 september 2018 | week 38
Home » Nieuws

Nieuws

Veiligheid voor alles!

De gevolgen van de Essentakziekte zijn op dit moment goed zichtbaar in het recreatiegebied de Bleiswijkse Zoom in de Rottemeren. Stapels met gekapte zieke bomen, het geluid van machines en zagen en overal afgezette paden en locaties. Boswachter Dick van Stegeren vindt het ook een pijnlijk gezicht. “Maar de veiligheid van de bezoekers van het recreatiegebied staat voorop, hoe rot het er nu ook uit ziet. Het is helaas noodzakelijk voor het behoud en de gezondheid van het bos. En het gaat er weer beter uitzien. Maar dat kost tijd, geld en energie.”

Lees meer

Wethouder Van Tatenhove tekent convenant met scholen

Lansingerland - Wethouder Ankie van Tatenhove heeft maandag 10 september samen met vertegenwoordigers van de schoolbesturen in het primair onderwijs het convenant schoolmaatschappelijk werk primair onderwijs getekend. "Scholen spelen een belangrijke rol bij het signaleren van problemen bij kinderen," aldus de wethouder. "Goede samenwerking is daarom belangrijk om kinderen met problemen zo goed mogelijk te helpen."

Lees meer

Leidt een rookvrije gemeente tot een rookvrije generatie?

Lansingerland - Commissie Samenleving sprak op donderdag 13 september jl. over de rol van de gemeente bij het voeren van een actief niet-roken beleid en welke maatregelen genomen kunnen worden om in de toekomst tot een rookvrije generatie te kunnen komen.

Lees meer

Samen aan tafel

Lansingerland - Kwadraad Maatschappelijk Werk, Doel Delfland (onderdeel van GGZ Delfland) en Bibliotheek Oostland zijn van start gegaan met het organiseren van etentjes in de wijk. Bedoeld voor iedereen in de wijk die gezelligheid zoekt of meer contact met anderen in de wijk wil hebben.

Lees meer

Onvergetelijke jubileumdag voor De Kievit

Berkel en Rodenrijs - Het speelseizoen voor speeltuin De Kievit loopt bijna ten einde, maar toch wachtte er zaterdag nog een mooi feest: een feestje in de speeltuin en een receptie voor de genodigden die er niet spelen, maar De Kievit wel een warm hart toedragen als bijvoorbeeld donateur of sponsor. Met z’n allen werd uitgebreid stil gestaan bij het 65-jarig bestaan van deze bijzondere Berkelse plek.

Lees meer

Najaarsmarkt goed voor ruim 25.000 euro

Bleiswijk - De jaarlijkse najaarsmarkt, ditmaal gehouden op zaterdag 15 september, werd niet alleen een hele gezellige en druk bezochte happening, maar tevens een die maar liefst € 25.114,- opbracht.

Lees meer