dinsdag 14 augustus 2018 | week 33
Home » Nieuws

Nieuws

Outdoor Valley toont sportieve veerkracht na de brand in april

Bergschenhoek - Het hart van het buitensportcentrum Outdoor Valley werd vrijdagochtend 20 april hard geraakt door een fikse brand, maar de veerkracht die zich ook na die vreselijke gebeurtenis openbaarde wekte niet alleen bewondering, maar ook respect. Van alle kanten werd hulp aangeboden en het team zette er de schouders onder. Het centrum draait weer op volle toeren en alleen de fundering net voorbij de entree herinnert aan het gebouw dat er stond.

Lees meer

Uitje bewoners Westpolderhuis naar Roofvogelboerderij

Berkel en Rodenrijs - Op dinsdag 17 juli zijn de bewoners van Het Westpolderhuis op uitstapje geweest naar de Roofvogelboerderij aan de Kleihoogt in Berkel en Rodenrijs. Bewoners werden begeleid door familie, personeel en vrijwilligers.

Lees meer

Een veilige kade, maar kopzorgen voor bewoners

Berkel en Rodenrijs - De kadewerkzaamheden in opdracht van het Hoogheemraadschap van Delfland lopen gestaag door en inmiddels zijn al heel wat kades ontdaan van bomen en andere begroeiing om plaats te maken voor ophoging van het terrein en het aanbrengen van een stevige beschoeiing en gras om ook de achtergelegen polders te beschermen tegen wateroverlast.

Lees meer

Oldtimertoernooi werd een warm driedaags festijn

Berkel en Rodenrijs - Het zag er veelbelovend uit; het inmiddels voor de 27ste keer te organiseren Oldtimertoernooi. Afwisselend gespeeld op de banen van LTV Bleiswijk, LTC Triomf en ATV Berkenrode. Die laatste was dit jaar aan de beurt en dus vulden de Berkelse banen zich vanaf dinsdagochtend 31 juli met tennissers die de oldtimerleeftijd hadden bereikt en zich aanmeldden voor dit jaarlijkse toernooi.

Lees meer

Jongerenwerk Lansingerland zorgt voor vermaak in de zomer

Lansingerland - Jongerenwerk Lansingerland organiseert deze zomer weer veel activiteiten voor jongeren. Op 15 juli was er al gelegenheid om naar de Efteling te gaan, maar de jongeren kunnen ook mee naar Madurodam. Naast deze verschillende activiteiten biedt het jongerenwerk ook sportieve activiteiten aan.

Lees meer

Wethouder over chillplekken: “We hebben allemaal hetzelfde belang”

Lansingerland - Het college van burgemeester en wethouders heeft bij brief aan de gemeenteraad vier chillplekken bekendgemaakt. Eén daarvan is The Point in Bergschenhoek. De publicatie van dat plan heeft bij een aantal omwonenden onrust veroorzaakt. Dat hebben ze kenbaar gemaakt bij de redactie van De Heraut en de gemeente Lansingerland. Wij gingen in gesprek met dienstdoend wethouder Kathy Arends.

Lees meer