zondag 21 oktober 2018 | week 42
Home » Nieuws

Nieuws

Hittestress, wateroverlast en drie regentonnen

Hittestress, wateroverlast en drie regentonnen Lansingerland – In het nieuws is regelmatig te zien dat het klimaat verandert. Bijna iedereen vraagt zich af wat klimaatverandering voor de eigen leefomgeving betekent en welke maatregelen men moet nemen om de gevolgen te beperken. Zestig tot zeventig procent van de bebouwde kom is privéterrein en dus niet van de gemeente. Om wateroverlast, en …

Lees meer

Nieuw onderwijsconcept op de Blesewic

Bleiswijk - Melanchthon de Blesewic werkt met een nieuw onderwijsconcept. Verleden schooljaar zijn ze hier voorzichtig mee begonnen en sinds dit schooljaar is het volledig ingezet. YOU WE WORLD is een concept waar de leerling steeds meer centraal komt te staan. Iedere leerling wordt intensief gecoacht.

Lees meer

Reünie Valeas groot succes

Reünie Valeas groot succes Bergschenhoek – In sporthal Berghonk kwamen zaterdag 6 oktober jl. weifelend enige oud-volleyballers de entree binnen. De sporthal was de locatie waar vanaf 1975 de bloeiperiode van volleybalvereniging Valeas plaatsvond. Binnen een half uur was de ruimte overvol, waarbij het feest der herkenning kon beginnen. Zelfs vanuit Groningen, Haarlem en Putten kwamen ze. Uiteindelijk hebben ruim …

Lees meer

Berkel moet tot tweemaal toe de gelijkmaker toestaan

Berkel en Rodenrijs - Drie punten zouden Berkel koploper maken in de tweede klasse C. Echter het bezoekende RCL uit Leiderdorp wilde niet meewerken aan deze riante uitgangspositie thuisclub Berkel. Tweemaal nam de ploeg van trainer Jan van der Lugt een voorsprong met twee uitstekende doelpunten. Chaotisch verdedigen was er mede de oorzaak van dat er na negentig minuten spelen een 2-2 deling op het scorebord stond.

Lees meer

Veteranendag werd een dag van (h)erkenning en ontspanning

Lansingerland - Dat de gemeente haar veteranen en hun families koestert en ze graag een dag in het zonnetje wilde zetten werd vrijdagmiddag 5 oktober overduidelijk. Jong en oud genoot tijdens de veteranendag niet alleen van een warm welkom, maar tevens van een gevarieerd aanbod aan activiteiten in en rond het gemeentehuis.

Lees meer

Truckertour bezorgt chauffeurs en bijrijders weer kippenvel

Berkel en Rodenrijs - De 23ste Berkelse Truckertour werd ook dit jaar een groot en oorverdovend succes. Met 65 vrachtwagencombinaties en dertig begeleiders op de motor is de tocht voor zowel de chauffeurs als de bijrijders weer een dag geworden om niet snel te vergeten.

Lees meer